Viool cello duo, Scarlett en Julia

strijkduo

Strijkduo A Due, viool cello‘Jullie gaven de juiste sfeer aan ons feest!’

Strijkduo A Due

 

Een strijkduo is meestal een viool-cello duo. Dit maakt dankzij de combinatie van de hoogste en laagste stem dat zowel barok stukken als romantische werken mooi tot hun recht komen. Een strijkduo is mooi tijdens de ceremonie van een trouwdag, en als achtergrondmuziek voor een klein gezelschap. Denk aan klassiekers als de Canon van Pachelbel, De Zwaan, Air van Bach,  of de Pavane, maar ook aan Bach’s inventionen welke bewerkt zijn voor viool en cello; prachtig contrapunt voor ware muziekliefhebbers. Ook hebben wij een selectie tango’s, evergreens en ballads uit de populaire muziek op ons repertoire. Gaat jullie voorkeur uit naar twee violen of twee cello’s? Ook dat kunnen wij voor jullie realiseren.  

Jeffrey:
” Wat was jullie spel prachtig. Echt een grote toevoeging aan onze bijzondere dag. Helaas moesten wij voor foto’s wat eerder naar buiten en konden wij minder lang van jullie spel genieten. Achteraf gezien hadden wij jullie zelfs tijdens het diner nog graag willen laten spelen. ”

 

Natuurlijk denken wij met jullie mee omtrent de juiste stukken tijdens de ceremonie. Indien jullie willen spreek ik, Scarlett Arts,  met jullie af om jullie dag en onze bijdrage hier aan door te nemen. 

 

Een greep uit ons repertoire voor strijkduo is Pachelbel’s Canon in D, de Air van Bach, Hornpipe van Haendel, Trumpet tune van Purcell, Trumpet Voluntary van Clarke, delen uit De Vier Jaargetijden van Vivaldi, tango’s volksmuziek, traditionals, en heerlijke ballads van Love me tender, Cant help falling in love, She, Blue Moon, Love and marriage, Every breath you take, tot Marry you, All of me en A Thousand years. 

 

Indien jullie vooral lichte muziek wensen te horen kunnen jullie beter overwegen om een strijktrio te boeken. Een strijktrio en strijkkwartet heeft namelijk veel meer lichte muziek als repertoire.