Wie zijn wij? Wie is Het Strijkkwartet?

 

Ik ben Scarlett Arts, celliste van Het Strijkkwartet en sinds 1995 ben ik werkzaam als professioneel celliste in diverse andere ensembles en orkesten. Ik richtte Het Strijkkwartet in deze vorm op rond 2010. Nooit had ik gedacht dat het zo druk zou worden in het trouwseizoen; fantastisch! Ik speel liever strijkkwartet op een huwelijk dan dat ik in een orkest voor een volle zaal speel. Dat publiek leer ik nooit kennen; echter de bruidsparen waarvoor ik de muziek heb mogen verzorgen samen met mijn collega’s vergeet ik zelden. Jaren later weet ik nog steeds de namen van de bruidsparen waarvoor wij speelden. Waar de bruidsparen die ons boekten trouwden en hoe. Wanneer wij geboekt worden is er contact per email of telefonisch. Indien gewenst spreken we af; ik vind het leuk om jullie te leren kennen voor de trouwdag, maar alleen indien dat wederzijds is. In een gesprek nemen we alle details door, vooral van de ceremonie. Zowel qua muziek als logistiek. 

Voor jullie gemak draag ik suggesties aan voor de ceremonie stukken; die zijn erg belangrijk. Komen de bruid en bruidegom samen binnen of één voor één? Zijn er misschien bloemenmeisjes en ringdragers, bruidsmeisjes? Hoe lang is de aanloop route met betrekking tot het verloop van de muziek? We nemen de precieze duur van alle handelingen door. Zo is het tekenen een prachtig moment voor muziek want het duurt vele minuten. Zijn er vier getuigen plus jullie? Tekent de ambtenaar als laatste? Lopen jullie als eerste weg of eerst de gasten? Dat heeft invloed op de keus voor het uitloop nummer. Alles is van belang voor een optimale inzet van de muziek.

Ik vind dit een heel erg leuk onderdeel van mijn werk. Graag doe ik moeite om bladmuziek die wij niet hebben en welke wel gevraagd wordt te bemachtigen. Het is altijd weer een uitdaging om deze zo snel mogelijk te vinden want soms komen de verzoekjes op het allerlaatste moment.  Laatst nog twee dagen van te voren; Pure Imagination voor Elizabeth en George  en het is me gelukt!

Al vele jaren maak ik kamermuziek met mijn collega’s, professionele musici, spelers uit beroepsorkesten, dus de kwaliteit van de muziek is een feit. Dat kan men ook horen op de clips die bij Bekijk en luister te zien zijn.  Ik realiseer alle muzikale wensen met plezier.  Of het nu gaat om een kwartet, trio of een strijkorkest; ik help je aan het juiste ensemble

Spelen op een trouwerij is maatwerk. Er kan zo veel mis gaan, er gaat ook heel veel mis maar waar de muziek en wij, de musici van Het Strijkkwartet dat kunnen verhelpen, valt het niemand op. Een natuurlijke afsluiting of een herhaling extra, een back-up of tussenstuk; alle opties staan in de speellijst van onze tablets. Wij spelen veelal akoestisch maar het is mogelijk om ons versterkt te laten spelen middels onze eigen microfoons. Ik hoor graag hoeveel gasten jullie verwachten en in wat voor ruimte. Binnen of buiten is ook een groot verschil. De getoonde gala japonnen zijn een optie. Doorgaans komen wij in vrouwelijk zwart tenue.

Ons strijkkwartet, strijktrio of ensemble met pianiste verzorgt niet alleen de muziek tijdens trouw plechtigheden maar ook concerten en achtergrondmuziek bij feesten en recepties. Zo speelden wij in Het Concertgebouw De Vier Jaargetijden met Rosanne Philippens als solist, voor uitverkochte zaal. Op 10 juni aanstaande zullen wij om 14.15 met leden uit onder andere ons eigen strijkkwartet wederom een concert in Het Concertgebouw geven. Het programma heet daarom passend Het Strijkkwartet & Collega’s. Op het programma staan solo concerten van Bach, Vivaldi en Mozart. Komen jullie luisteren? 

 

Scarlett-Arts-cellist-knip

Het Strijkkwartet en Collega’s spelen op 10 juni om 14.15 in het Concertgebouw.


Op het programma staan, zeer uniek, drie solo concerten. Te weten het melancholische celloconcert van Vivaldi in b klein. Met cellist Maya Fridman gaat dat prachtig worden! Daarnaast het welbekende Concert voor twee violen van J.S. Bach met mijn kanjers van collega’s  Julia Rusanovsky en Anita Jongerman. Na de pauze spelen wij de te weinig uitgevoerde Sinfonia Concertante van W.A. Mozart met Laura van der Stoep en Saskia Viersen.  Kaarten kosten met de verder op getoonde kortingscode € 31,00 in plaats van € 35,00 op rang één, en € 26,00 in plaats van € 30,00 op rang twee. Rang twee zijn plaatsen met beperkt zicht . U kunt kaarten bij mij bestellen door mij een email te sturen met het aantal gewenste kaarten en de gewenste rang. Natuurlijk kunt u ook zelf bestellen via deze directe link naar Het Concertgebouw . Voeg dan aan het eind van het bestelprogramma bij het afrekenen deze kortingscode in; SA180610SK .

Voor meer informatie kunt u bellen met mij, Scarlett Arts, op 06 – 18 18 9005.

Locatie

Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Datum

10 juni 2018

Book Your Seat