Dit is het weblog van Het Strijkkwartet. Indien mogelijk zullen we een detail opladen van wat wij onlangs hebben gedaan. Dit opdat u een idee krijgt van de mogelijkheden die wij bieden. Het is mogelijk een ensemble precies naar uw wens te boeken, ongeacht de bezetting.

 

Weer bij Museum van Loon voor een prachtig huwelijk; zie deze fantastische tuin! Martin van Belmont is de perfecte gastheer.

 

Weer een keertje op t.v.! Wij begeleiden de ceremonie van Pascal en Leila bij het programma Puur geluk in Fort Wierickerschans. Dirk Zeelenberg is de Babs.

 

 

 

Tijdens een druk kwartet weekend warmte en stilte en vooral gezelligheid op Landgoed de Essenburgh.

 

        Twee boekingen op wederom een prachtige zonnige dag; Marijke en Malcolm in de Markiezenhof en Jantine en Martijn op kasteel Ammerszoyen.

 

 

 

Het was even geleden maar daar waren we weer; op het prachtige Buitenplaats Sparrendaal!

 

 

Niet één van de eerste boekingen dit jaar maar wel het eerste huwelijk; Joelle en Roderik glanzen in de prachtige april zon.

 

 

In Cristofori is het goed vertoeven! Twee boekingen na elkaar en Bureau Tobacco regelt alles tot in de puntjes. Top!

 

In het Rijksmuseum, spelen onder het zicht van de Nachtwacht en Marten en Oopjen, de nieuwe aanwinsten van Rembrandt

 

 

Weer op het altijd prachtige Landgoed Rhederoord

 

 

Weer een prachtige dag op Huize Frankendael voor Janine en Thijs.

 

Heerlijk; weer een pianotrio boeking in het wereldmuseum te Rotterdam!

 

 

En soms spelen we gewoon op... de camping! Dat is eens wat anders dan Het Loo.

 

Voor een Disney huwelijk speelden we vele Disney songs op Landgoed Waterland!

 

Weer te gast op de fantastische locatie Het Roode Koper. Deze lente kregen zij een Michelin ster toegwezen.

 

 

Singapore Airlines en Schiphol een grote dag; de aankomst en het vertrek van de Airbus A350.

 

Het trouwseizoen is weer begonnen. Wat een prachtige zon in Dordrecht. Even langs de bakker voor een koffie-to-go en een puntje apppeltaart.

 

De lente knalt uit de aarde. We speelden in april in de prachtige De Kas te Amsterdam Watergraafsmeer. We kregen een verrukkelijke maaltijd aangeboden welke maakt dat we op eigen gelegenheid snel terug gaan.

Een tien voor gastvrijheid en entourage. We hopen een tien te hebben geleverd aan muziekale opluistering.

 

Op 20 september speelde Het Strijkkwartet versterkt met vaste colleg'as onder de naam Het BegeleidingsOrkest in Het Concertgebouw te Amsterdam. We speelden met violiste Rosanne Philippens De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. De zaal was dagen van te voren al uitverkocht; fantastisch!

 

Wij speelden wederom op het mooie landgoed Duin en kruidberg voor weddingplanner Astrid Blaauw. Haar bruidspaar boekte ons voor hun grote dag. Onze dank aan Duin en Kruidberg waar wij tijdens onze pauze mooie songs op film mochten zetten.

 

In de zoveeslte prachtige setting;

 

Het Strijkkwartet op het prachtige terras van Restaurant Rust wat te Blaricum;

 

Spelen tijdens de concertregistratie van André Rieu;

 

Bij een temperatuur van 34 graden in de schaduw speelden wij op het jubileum van Grand Café De Jaren te Amsterdam;

zo mooi gelegen aan het water met een briesje, gasten die rustig zaten te genieten.

 

Het Strijkkwartet met saxofonist aan de huwelijksdis op één van de warmste dagen van het jaar;

 

Het Strijkkwartet gaat met de tijd mee; vanaf heden spelen wij van onze tablets. Dit maakt dat wij niet een deel van ons repertoire mee nemen maar alles wat we aan bladmuziek hebben. Geen wapperend papier meer, geen wasknijpers mee; het enige vereiste is schaduw voor instrumenten en leesbaarheid van het scherm. Hier Blue Moon; geen last van het stevige briesje dat er die middag staat!

 

Weer een fantastisch huwelijk op Het Roode koper; gastvrijheid ten top!

 

Strijksextet in het Rijksmueum met dansers van het Scapino ballet. Onder de vlag Kees Janssen Theatre Productions

 

Weer een sfeervolle locatie;

 

Een keer op een heel andere locatie; Het Veerhuis te Opheusden; prachtig!

 

Gefilmd door een gast op Kasteel Duivenvoorde;

 

We stonden zo mooi in the picture bij het inleiden van een act in de prachtige Fabrique! Marc van Oers maakte vele foto's..

 

Het was heel mooi om het 25-jarig jubileum van Djoser op te mogen opluisteren. Wat een energie heeft de oprichter, en wat was alles mooi aangekleed en verzorgd! Hij fietste zelfs op en neer door de kerk om er op toe te zien dat alles goed verliep! Emmeke dank voor het ter beschikking stellen van jullie privé parkeerplaats!

 

Met het begeleiden van het huwelijk van Kevin en Ferdinand trappen we af in 2015. Gevolgd door een concert in Spanbroek bij particulieren. Daar gaan we de nieuwe camera uitproberendie welke de komende tijdvoor de nieuwe muzikale clips mag zorgen!

 

In de Clemenskerk te Havelte gaven wij een concert met de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. Solo violiste was Marieke de Bruin. Verder speelden Julia Rusanovsky, Roos Pollé, Suze Stiphout en ik; Scarlett Arts. Hier het eerste deel van De Lente;

 

Het Scheepvaartmuseum blijft een fantastische locatie; zie de nagebootste sterrenhemel! De akoestiek is heerlijk; moeiteloos konden we elkaar horen. Een fijne avond met enkel lichte muziek voor Bosch.

 

Wij openden met een strijksextet en DJ Nikki Nice de nieuwe vleugel van het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Kerstsfeer; het stormt en de wind raast rond de Ijhallen. Bij Zweeds vuur spelen we kerstliederen.

 

Onlangs deden wij mee aan de presentatie van de nieuwste hit van DJ Tiësto in Club Panama te Amsterdam. Met Marieke en Julia en een stevige beat was het een fantastische avond!

 

Het Strijkkwartet speelt live in Dokter Tinus op SBS6 en is in de verte in beeld; heeeeel ver in de verte. Gespeeld worden Eine kleine Nachtmusik van Mozart en de Canon van Pachelbel. Het was een leuke shoot waarbij werd besloten om de muziek welke live gespeeld werd voor de uitzending te gebruiken. Compliment! Dank voor de leuke berichten die binnenkwamen van kijkers!

 

Onlangs speelden wij weer in het Groene kerkje te Oegstgeest. Hier het prachtige adagio van Jospeh Haydn uit zijn strijkkwartet in C, opus 9 nummer 1.

In juli speelden wij in tweevoudig Michelin sterren restaurant Beluga te Maastricht. Midden gedurende deze gastronomische avond in gala lieten de genodigden balonnen op welke over de Maas en de oude stad zweefden; het was een prachtig moment; magisch!

 

Onlangs waren wij als strijkkwartet in gala tenue te zien in de SBS 6 serie Dokter Tinus met onder andere Thom Hoffman, Jennifer Hoffman en Kitty Courbois. Natuurlijk was dat een eer en leuk om te doen; Het Strijkkwartet op t.v.! De regisseur vond het zo mooi klinken buiten bij Slot Loevestein dat er live gespeeld en opgenomen is! Een groter compliment is er natuurlijk niet. Deze aflevering is nummer 12 van het volgende seizoen en wordt waarschijnlijk in november uitgezonden... Hier een klein clipje van ons eigen cameratje; wachten en herhalen, wachten en herhalen.

 

In mei dit jaar speelden wij tijdens een indrukwekkend afscheidvan een bruid in Amsterdam. Hier een fragment van een van de verzoeknummers voor piano en srtijkers; het 'Feather theme' van Forrest Gump.

 

 

Op een prachtige dag in april waren wij te gast in huiselijke kring te Lieshout. Op verzoek van de gastheer en gastvrouw stond onder andere het fenomenale strijkkwintet van Franz Schubert op het programma. Hier een fragment uit het eerste deel en het gehele laatste deel.

 

Hier een fragment van één van de delen van de Vier jaargetijden van Vivaldi welke wij op verzoek bij een afscheid speelden. Soliste naast Het Strijkkwartet is Marieke de Bruijn.


Het was een prachtige avond in de imposante Westerkerk dat ons strijktrio, Strijktrio Amsterdam, de Goldberg variationen speelde en het prachtige Beethoven trio is Es. Doordat de kerk enkel verlicht werd door kaarsen zijn we zelf niet goed zichtbaar maar des te mooier komt de muziek tot zijn recht. Hier de eerste variatie van de Goldberg variationen. Medespelers zijn zoals altijd mijn fijne collega's Julia Rusanovsky en Monique van Zelst.

 

Hier een foto van Do tijdens haar kerst tour; Bubbles and bells. Een mooie opmaat naar de kerst met een fantastische zangeres! Een strijkkwartet geeftde juiste romantische winterlijke sfeer en de arrangementen van toetsenist Marcus zijn top!

 

Ook waren wij het strijkkwartet van Levi's bij de ontvangst van een selecte groep gasten aan wie het nieuwe thema van Levi's jeans als eerste werd getoond. Wij kregen alle vier de Curve ID collection aan, geschikt voor alle meiden, van plank tot rondingen en verhip; zelfs Julia en ik die moeilijk een spijkerbroek kunnen vinden die mooi past, waren verbaasd over het draagcomfort en het aansluiten van de broeken in de taille. Na afloop van het spelen van o.a. Coldplay songs en moesten we helaas afscheid nemen van de jeans.... Dank aan Firma Bikkel: Zappa Wolf en fotograaf Dennis Bouman.

 

In oktober speelde Het Strijkkwartet het bekende James Bond thema en titelsongs van de James Bond films bij de pre-screening van Skyfall in het Amsterdamse Eye! Helaas was Daniel Craig er niet... Misschien bij de premiere..?

 

Tevens speelden wij in september voor het NOC-NSF tijdens een gala ter ere van het 100 jarig jubileum van deze mooie organisatie. ZKH prins Willem-Alexander was een van de ere gasten tijdens het diner dat gehouden werd in de wintertuin Grand Hotel Krasnapolsky.

Paula Reiling, NOC-NSF; 'We hebben louter positieve en lovende reacties op ons jubileumdiner ontvangen en daar hebben jullie ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Nogmaals dank voor het optreden en jullie staan bovenaan mijn lijstje voor muzikale omlijsting van een evenement met stijl.

In augustus spelen wij voor het prachtige bruidspaar Léonie en Jos! Nadat het strijktrio met onze eigen pianiste Marjolein de middag muziek heeft verzorgd schuiven jazz pianist Peter Beets en zijn collega's aan om de avond muziek te verzorgen. Eén van de overgangsnummers is "I've got rhythm" van Gershwin. Léonie en Jos; van harte gefeliciteerd!

 

In augustus gaven wij een concert te Harlingen tijdens de Visserijdagen! In een prachtige kerk gevuld met enthousiast publiek speelden we onder andere de"Vergnuegungs polka" van Johann Strauss senior. Gespeeld door Marielle, Laura en Monique en mij; Scarlett.

 

In augustus worden wij als pianotrio geboekt voor een soirée met salonmuziek in het prachtige Staetshuys te Amsterdam. Hier ziet u een fragment van deze avond; de Marche Militaire van Franz Schubert. Marjolein Bakker is hier onze pianiste. Stan Huygens vermeldde ons in zijn wekelijkse Stan Huygens journaal!Ontzettend leuk natuurlijk!

 

 

Voor Stichting Cultureel Erfgoed spelen wij in augustus in kasteel Heerde op een speciaal moment: het kasteel gaat door een mooie samenwerking geheel gerestaureerd worden. Wij begeleiden dit in gala japonnen.

 

Wij werden uitgenodigd om op het Sonsbeekfestival te Arnhem een openlucht concert te geven. De plens bui was net gevallen en de sfeer prachtig en toen het acht uur was. Hier het vierde deel van het strijkkwartet van Joseph Haydn in C, opus 9 nummer 1

 

En hier de prachtige Scarlatti sonate in b mineur gearrangeerd voor strijkkwartet:

 

Voor een prachtig huwelijk worden wij geboekt als strijktrio in de klassieke bezetting; viool, altviool en cello opdat werken als het strijktrio van Franz Schubert in Bes en strijktrio van Joseph Haydn in G kunnen worden gespeeld. Hier de Wals van Brahms welke gespeeld wordt tijdens de entree van de bruidegom.

 

Vanwege het 40 jarig jubileum van Eszet te Harderwijk speelden wij daar vier maal na de rondleidingen van hun gasten door het bedrijfspand. Indrukwekkend wat daar voor bedrijf ontstaan is. Dank voor de goede zorgen en de complimenten.

 

Tijdens een groots aangepakt afscheid van CEO Harrie Noy van Arcadis in Het Concertgebouw zaten wij met onze pianiste op het podium van de Grote Zaal om de meest sfeervol mogelijke eetzaal met pianokwintet stukken op te luisteren. Van Bach naar Beatles; een prachtige avond... Hier de Tweet van Arcadis; @strijkkwartet deze meiden zijn aanrader! Schitterende klanken, stijlvol, goed georganiseerd, doen wat ze beloven, in een woord: prachtig!

 

In het in The Ship Chandlers Warehouse, een prachtige authentieke private- dining gelegenheid uit de VOC-tijd in Amsterdam, luisterden wij een diner op waar spontaan de ruimte benut werd om te dansen.. Hier Julia die de akoustiek probeert langs prachtige zilveren objecten.

 

Onlangs boden wij onze medewerking aan om in een van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam te spelen. Deze foto's spreken voor zich; onze eerste violiste die de gasten spelend welkom heet en zo de avond inleidt in de tuin. Daarna aangevuld door onze tweede violiste en mij omlijst het strijktrio de latere avond.

 

Op een zonnige zondag in mei werden wij in de Pappegay inRotterdam voor iets heel bijzonders geboekt. Wij ondersteunden de voordracht van eigen geschreven sonnetten voor een jarige geliefde en de sfeer was prachtig. Wij waren oprecht onder de indruk van het resultaat; het was prachtig om dit te mogen begeleiden. Onze beloning is ook nog eens dat Dhr. Houtsmuller ons vervolgens ook heeft geboekt voor zijn inauguratie volgend jaar!

Dhr. A. Houtsmuller; 'Het was geweldig, alles liep perfect! Ik kreeg heel veel positieve reacties over jullie mooie spel en hoe het de sfeer precies aanvoelde, aanvulde, en op die manier er een grote bijdrage aan leverde. Kirsten vond ook dat het helemaal bij haar paste. En het sonnetavontuur was natuurlijk een groot genoegen. Ik ben een ervaring rijker. Complimenten voor de keuzes, en de snelle switch in keuze voor het derde, cruciale sonnet.'

 

 

Het Roode Koper is de plaats van spelen voor Het Strijkkwartet tijdens een prachtig diner in black-tie van een knap pril echtpaar. Wij krijgen niet vaak vocale bijval maar deze avond wel. Bijvoorbeeld bij Pretty Woman van Roy Orbinson. Een prachtige setting en een hele mooie avond en een hele mooie bruid: Mirjam!!

!

 

Tevens zijn we in maart als concerterend strijktrio te gast in de Hofwijck te Leeuwarden. Een verzorghuis waar wij zelf wel oud zouden willen worden! Zij staan dan ook in de Nederlandse top tien; dat verbaast mij niets. We verzorgden hier een concert van Bach naar Beatles en werden hartelijk ontvangen door bewoners en personeel.

 

Het Conservatorium Hotel; 'Veel lof voor de dames die dwars door al het geroezemoes heen toch nog de boventoon konden vinden. Van de aanwezigen veel waardering hiervoor.'

 

Dhr. M. Wijzenbroek;  'Afgelopen vrijdagavond hebben wij tijdens een feestelijk diner erg genoten van het optreden van Het Strijkkwartet. Het was voor de gasten een grote verrassing. Ook het gekozen repertoire viel goed in de smaak. Ik hoorde van de muzikanten dat het fijn spelen was in de zaal waarin wij zaten. Voor ons was het in het begin even wennen om tijdens zulke mooie muziek gewoon te blijven praten! Wij zien terug op een bijzondere avond.'

 

Arjan en Mariel, Hooge Vuursche. Een schitterende locatie te Baarn en een ceremonie om een traan bij weg te pinken, wat Julia en ik dan ook deden. We waren in gekleurd gala geboekt wat een plaatje was. We troffen prachtig weer en de nevels van de fontein bereikten zelfs het zonnige terras; magic! Hier een prachtige foto uit een reportage van Royal Rushes, door filmer Robert van den Broek. Weddingplanner Astrid Blaauw leidde met haar collega Liz alles in goede banen. Ook dank voor de fijne verzorging richting kasteel Hooge Vuursche.

Arjan: 'Inderdaad; jullie pasten perfect in het geheel! We hebben echt een droombruiloft achter de rug. Ik vond het mooi om te zien dat het jullie ook niet helemaal onberoerd liet. Deze ervaring is de mooiste van ons leven, fijn dat jullie daar aan hebben bijgedragen! We hebben veel reacties gehad op jullie optreden. Top'!

 

Hier ook een knip uit de Wedding clip welke Royal Rushes maakte: Weddingclip met Het Strijkkwartet.

       

 

strijkkwartet scarlett arts